• CONCURS PAVELLÓ POLIESPORTIU DE LES CASERNES

    Barcelona

  • 2019 (Concurs)
  • PROMOTORAjuntament de Barcelona
    SUPERFÍCIE4.230 m2
    PRESSUPOST (PEC)5.300.000 €-
    AUTORSJordi Carreras, Roser Ollé i VORA arquitectes
  • COL·LABORADORS

  • DESCRIPCIÓ DEL PROJECTE

    El pavelló Esportiu de les  Casernes, ubicat a l’extrem  de  la  nova  Rambla  dels  equipaments, esdevindrà porta d’aquest eix urbà per a vianants.  L’edifici es col·loca en el solar atenent a les preexistències. Per una banda, el traçat  del rec comtal queda preservat. L’edifici se separa de la cantonada Fernando Pessoa  - Pg Sta Coloma, allunyant-se de la possible resta arqueològica.    Per altra banda, abordem el projecte amb el màxim respecte pels cedres existents. Els 5 cedres esdevenen el centre de l’edifici que s’abraça al seu voltant tot deixant  l’àmbit de protecció necessari  formant un pati. Aquest  pati,  de  caràcter  públic, esdevé un espai addicional al programa que complementa els usos tan esportius com socials del pavelló.

    El conjunt està format per  dos  volums, col·locats  perpendiculars  a  la  rambla  i  alineats amb el límit de parcel·la de l’escola veïna. Aquests es troben cosits per  un cos més baix de caràcter obert que en delimita el perímetre, dóna front a la rambla i en genera els vestíbuls d’accés. El pati central es pot creuar, fomentant la permeabilitat a escala urbana de l’edifici.


  • Permeabilitat i obertura al barri

    El conjunt està format per  dos volums, col·locats  perpendiculars a la rambla i alineats amb el límit de parcel·la de l’escola veïna. Aquests es troben cosits per un cos més baix de caràcter obert que en delimita el perímetre, dóna front a la  rambla i en genera els vestíbuls d’accés. HEl pati central es pot creuar, fomentant la permeabilitat a escala urbana de l’edifici. +L3a,2 0resta d’accessos del centre de treball  també contribueixen a l’objectiu que l’edifici activi els carrers on dona front i s’obri  al barri i a la ciutat. La  quarta façana, orientada cap  a  l’escola  veïna,  també  és  permeable visualment en planta baixa, fomentant la relació interior-exterior.

    2 programes, 2 volums

    L’equipament consta de dos programes funcionals que no es relacionen entre sí. La volumetria  expressa aquest doble ús, alhora que aquest fraccionament alleugereix el  conjunt i ajuda a configurar  l’efecte “porta”. La seva  construcció segueix els mateixos  eixos estructurals i  una tecnologia constructiva  similar. L’expressió de la  pell exterior, la imatge de  l’edifici, respon als mateixos  criteris compositius i materialitat, però formalitzada de manera diferenciada i alhora subtil.



  • PLÀNOLS

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per realitzar anàlisis d'ús i de mesurament de la nostra web. En continuar amb la navegació entenem que s'accepta la nostra política de cookies

Accepto