• CASA UNIFAMILIAR AÏLLADA

 • 2020
 • AUTORSRoser Ollé i Jordi Carreras
 • COL·LABORADORS

  Estructura: Culleré-Rendé

  Instal·lacions: Culleré-Rendé

  Imatges virtuals: Colona

   
 • Casa saludable i eficient energèticament basada en la construcció bioclimàtica, amb l’ús de materials ecològics i un consum quasi nul de calefacció i refrigeració.

  Casa saludable i eficient energèticament basada en la construcció bioclimàtica, amb l’ús de materials ecològics i un consum quasi nul de calefacció i refrigeració. L’arquitectura bioclimàtica estudia el clima de la zona on es construirà l’habitatge. Es tenen en compte els dies de sol, de pluja i l’entorn immediat, entre molts altres factors. A partir dels resultats d’aquests estudis previs es determina la seva orientació i el seu disseny. També utilitza materials i sistemes constructius d’alta qualitat i respectuosos amb el medi ambient. En resulta una casa funcional i acollidora, amb un mínim consum d’energia i un menor impacte ambiental. Les cases passives es dissenyen pensant des d’un bon començament en l’eficiència energètica. La seva construcció garanteix un baix consum energètic, un gran respecte al medi ambient i, a nivell econòmic, un important estalvi a final de mes.
  Tenen tres característiques principals. La primera és que els materials de tancament tenen una excel·lent qualitat tèrmica. Parets, cobertes, portes i finestres són súper aïllants. La segona característica és que per escalfar s’utilitza la calor del sol, la que generen els propis ocupants de la casa i els dispositius domèstics. I la tercera i última, que es minimitzen les pèrdues per ventilació amb un sistema controlat amb recuperació de calor.

 • La construcció en fusta aposta per la sostenibilitat i la industrialització. Es tracta d’un material que respecta el medi ambient, és natural i renovable, i es caracteritza per ser el que consumeix menys energia al llarg del seu cicle de vida. La certificació PEFC garanteix que el seu origen és de boscos controlats i sostenibles.

  La fusta ofereix garanties de resistència estructural, resistència al foc, una gran durabilitat i qualitat, sempre que s’instal·li en les condicions adequades i seguint una bona execució. També cal destacar que es tracta d’ un material que aporta un gran aïllament i un molt bon confort acústic.

  A totes les seves bondats, cal afegir que la feina a taller permet la rapidesa i precisió en el muntatge i que es redueixen considerablement els terminis d’execució

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per realitzar anàlisis d'ús i de mesurament de la nostra web. En continuar amb la navegació entenem que s'accepta la nostra política de cookies

Accepto