• CONCURS CENTRE CIVIC

    Castell d’Aro (Girona)

  • 2015 (Concurs)
  • PROMOTORAyuntamiento de Castell Platja d’Aro
    SUPERFÍCIE1.330 m2
    PRESSUPOST (PEC)1.175.000 €
    AUTORSJordi Carreras y Roser Ollé
  • COL·LABORADORS

    Estructura: Eskubi-Turró Arquitectes

    Instal·lacions: Quadrifoli, S.L.

    Fotografies: Guifré de Peray

  • DESCRIPCIÓ DEL PROJECTE


    El nou equipament que proposem se situa ocupant tota la parcel•la i es composa seguint l’exemple i els materials dels nuclis de cases de l’entorn: el casc antic i les masies de la Coma. La volumetria es desenvolupa com un joc de cobertes inclinades, amb acabat de teula àrab, organitzades al voltant d’un pati interior – PATI CÍVIC. Aquesta tipologia edificatoria, desenvolupada per les diferents cultures del mediterrani, és idònia pel clima característic de la zona: estius calorosos i hiverns suaus. El joc de volums es concep amb dues peces – volum A i B - que responen als condicionants de l’entorn i a la organització del programa funcional de manera que l’edifici es podria construir en dues fases.

    A- Volum en forma de U de dues plantes amb front a la plaça Poeta Sitjà i al torrent de la Coma que configura tres dels costats del pati interior. La planta baixa del volum A presenta una part important amb vidre establint una bona relació de l’interior amb l’exterior de manera que la sala social es bolca a la plaça. A l’extrem est de la planta baixa es retalla un porxo a través del qual es produeix l’accés principal a l’edifici. La planta pis, que allotja les aules i els despatxos s’organitza al voltant del pati.

    B- Volum longitudinal amb alineació al passeig de Castell i Mar, format per una coberta inclinada amb un gran vessant que es col•loca tangent al volum A i acaba de tancar el pati. La coberta s’inclina en direcció oest en un gest que mira cap al casc antic de la població. La coberta cobreix la gran sala d’actes polivalent dotant-la d’alçada variable de 3,5 a 6,5 metres.

    S’aprofita la part més alta del volum per ubicar l’aula més gran a la segona planta. En aquest punt el volum trenca el pla de façana del conjunt generant un porxo a planta baixa i un gran balcó a planta pis des d’on contemplar el casc antic i d’es d’on es pot divisar el campanar de l’església del poble. El porxo de planta baixa serveix com a accés independent a la sala d’actes i com a sortida d’emergència de la mateixa

  • PLÀNOLS

  • PROGRAMA

    • 01 VESTÍBUL I RECEPCIÓ
    • 02 SALA SOCIAL
    • 03 SALA DE LECTURA
    • 04 SALA D’ACTES POLIVALENT
    • 05 AULA INFORMÀTICA
    • 06 AULA POLIVALENT
    • 07 DESPATX
    • 08 AULA AMB CUINA
    • 09 INSTAL·LACIONS

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per realitzar anàlisis d'ús i de mesurament de la nostra web. En continuar amb la navegació entenem que s'accepta la nostra política de cookies

Accepto