• CASA DE CULTURA BLANCA D'ANJOU

    L’Hospitalet de l’Infant (Baix Camp)

  • 2017

  • Primer premi concurs d'idees
    Tercer premi 3 diamantes Mitsubishi
  • PROMOTORAjuntament de Vandellòs y l’Hospitalet de l’Infant
    SUPERFÍCIE1.792 m2
    PRESSUPOST (PEC)2.628.672 €
    AUTORSJordi Carreras i Roser Ollé
  • COL.LABORADORS

    Estructura: Eskubi-Turró Arquitectes

    Instal·lacions: Quadrifoli, S.L.

    Economia i Pressupost: Tere Arnal

    Director de execució: Tere Arnal

    Imatges virtuals: Ikokora

    Fotografies: Guifré de Peray i Francesc Garreta

  • DESCRIPCIÓ DE LA OBRA

    El nou edifici es projecta per resoldre quatre punts bàsics:

     A - adaptar-se a la climatologia local, amb clima Mediterrani i fort vent de Mestral

    B - adequar-se a l’entorn característic del solar, ubicat en un lloc privilegiat, entre el nucli antic i l’eixampla del municipi

    C - resoldre la complexitat del programa, que inclou tres entitats clarament diferenciades però que, tanmateix, comparteixen accessos, serveis i instal·lacions

    D - crear un espai a l’aire lliure que es converteixi en una part més del programa, una plaça cívica oberta a la ciutadania.

  • El nou equipament està conformat per les següents àrees: Mitjans de Comunicació, Casal d’Entitats i Casal de Joves. També es preveuen els espais comuns necessaris pel correcte ús de l’edifici com són l’accés general, els serveis i les instal·lacions. Els Mitjans de Comunicació es col·loquen a la mitgera Nord-Est, formant un volum de planta baixa més planta pis, i el Casal d’Entitats i el Casal de Joves, es col·loquen seguint l’alineació dels carrers Baix Camp i de les Escoles, formant un volum de planta baixa més dues plantes pis en forma d’ “L”. L’edifici resol la complexitat del programa a partir d’un vestíbul general a doble alçada que organitza els diferents espais i ordena les circulacions.

    Amb la disposició del programa formant un edifici en forma d’ “U”, s’aconsegueix alliberar un espai lliure orientat a Sud-Est, una plaça cívica oberta a la ciutadania. Al voltant d’aquest espai es produeixen els accessos a l'edifici i s’articulen les circulacions. La façana d’aquesta plaça arriba a terra a través d’una gran vidriera que relaciona els espais interiors amb l’exterior, sense transicions, per remarcar el caràcter obert dels espais i la voluntat del programa d’estendre’s cap a l’exterior. Això passa al vestíbul, façana Sud-Est, a la sala d’actes, a la façana Nord-Oest i a la zona d’espera dels mitjans de comunicació, a la façana Sud-Oest. Una gran obertura a la façana Sud-Est remarca l’entrada i les circulacions verticals que es produeixen a l’interior de l’edifici.

  • PLÀNOLS

  • PROGRAMA

    • 01 PLAÇA CÍVICA D’ACCÉS
    • 02 VESTÍBUL GENERAL
    • 03 SALA D’ACTES POLIVALENT
    • 04 PLATÓ DE TELEVISIÓ
    • 05 LOCUTORI DE RADIO
    • 06 SALES DE CONTROL I GRABACIÓ
    • 07 PASSADÍS I DESCANS ENTITATS
    • 08 LOCALS D’ENTITATS GRANS
    • 09 LOCAL D’ENTITATS PETIT 

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per realitzar anàlisis d'ús i de mesurament de la nostra web. En continuar amb la navegació entenem que s'accepta la nostra política de cookies

Accepto