• REFORMA I AMPLIACIÓ DE LA PISCINA DE CAN MILLARS

    Cornellà de Llobregat (Barcelona)

  • 2015 (Concurs)
  • Concurs restringit
  • PROMOTORÁrea Metropolitana de Barcelona
    SUPERFÍCIE3.341 m2
    PRESSUPOST (PEC)1.586.000 €
    AUTORSJordi Carreras y Roser Ollé
  • COL·LABORADORS

    Imatges virtuals: Ikokora

  • REFORMA DE LA PISCINA DE CAN MILLARS


    Abordem el projecte de reforma i ampliació de la piscina de Can Millars amb quatre premisses principals:

    • RACIONALITZAR L’ACCÉS A LA INSTAL·LACIÓ I ELS RECORREGUTS INTERNS
    • MILLORAR L’AMBIENT INTERIOR I DOTAR-LO DE LLUM I VENTILACIÓ NATURAL
    • POTENCIAR LA RELACIÓ INTERIOR-EXTERIOR TANT DE L’ACCÉS COM DEL SOLÀRIUM SUD
    • QUE LA CONSTRUCCIÓ ES PUGUI FER EN FASES QUE NO ALTERIN EL FUNCIONAMENT DE LA INSTAL·LACIÓ

    Per tot plegat proposem ocupar la Terrassa de planta pis, actualment sense ús, per tal d’ampliar els vestidors i construir un nou volum, tangent al lateral sud, per ubicar el nou vestíbul, l’administració i el nucli de comunicació vertical.

    La nova volumetria dota la instal·lació d’una nova façana de relació amb la via pública i abriga, de forma natural, un espai públic exterior urbanitzat a la mateixa cota d’accés. El canvi de nivell respecte la topogra?a actual es realitza excavant la zona propera a l’edi?ci i construint unes grades en semicercle que absorbeixen el desnivell excavat i que miren l’edi?ci. La nova plaça esdevé un espai d’espera i trobada previ a l’accés de l’edi?ci.

    La proposta de canvi d’ubicació del vestíbul i la construcció del nucli tangent a l’edi?ci existent, serveix per racionalitzar i fer mes efectives les circulacions interiors de manera que tots els recorreguts es centralitzen a partir d’aquest nou vestíbul.

    A nivell de materials proposem materials de fàcil manteniment i que suportin be el desgast d’un equipament amb un ús molt elevat.

    A nivell d’e?ciència energètica proposem un conjunt de mesures passives per millorar la transmitància tèrmica de la pell, aïllant el conjunt de l’edi?ci per l’exterior mitjançant un sistema de façana SATE i col·locant obertures amb trencament de pont tèrmic i vidre doble laminar amb cambra de factor Ug: 1,3 W/(m2.K). Per altra banda proposem col·locar plaques solars, integrades al voladís de la façana sud, per a contribuir a escalfar l’aigua calenta sanitària.

  • PLÀNOLS

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per realitzar anàlisis d'ús i de mesurament de la nostra web. En continuar amb la navegació entenem que s'accepta la nostra política de cookies

Accepto