• PISCINA COBERTA MUNICIPAL

    Cassà de la Selva (Girona)

  • 2011
  • Menció Premis Piscina&Wellness Barcelona 2011
  • Finalista 15 Premis d'arquitectura de les comarques de Girona
  • PROMOTORAjuntament de Cassà de la Selva
    SUPERFÍCIE2.240 m2
    PRESSUPOST (PEC)2.400.000 €
    AUTORSRicard Balcells, Jordi Carreras i Roser Ollé
  • COL.LABORADORS

    Estructura: BomaInpassa

    Instalacions: Quadrifoli, S.L.

    Economia i Pressupost: Gopse, S.L.

    Director de execució: Elias Sanz

    Fotografies: Ricard Balcells

  • UBICACIÓ


    El solar està emplaçat en el límit del casc urbà de la vila de Cassà de la Selva en una zona d’antiga explotació agrícola tradicional, amb les típiques masies de la província de Girona, sobre la qual actua un pla parcial de recent aprovació que preveu i ordena la seva gradual reconversió a zona urbana.

  • CRITERIS COMPOSITIUS


    Es valoren les asimetries naturals de l’orientació, la topografia, el traçat d’accés i les masies de l’entorn i es traslladen aquests vectors a la volumetria. Resulta un edifici format per la juxtaposició de diferents cossos amb mides, formes i jerarquies diferents.

    El volum principal amb la seva coberta a un vessant correspon a la sala d’aigües, centre i motiu. La resta de locals s’agrupen al voltant en un cos d’una sola alçada i sota una coberta plana. Un tercer volum en forma de torre, que destaca i ancora els anteriors, indica la localització del nucli tècnic. La planta baixa agrupa tots els locals d’ús esportiu i els distribueix dins d’un tancat de planta rectangular molt compacte. Les façanes es componen amb dos plans de diferent materialitat: un sòcol d’obra vista fins als 2,5 metres d’altura i, separat amb un perfil UPN d’acer galvanitzat, el cos alt d’estuc blanc sobre aïllant. El traçat no sempre coincident d’aquests dos plans produeix la casuística d’aquesta façana: sòcols exempts que formen patis, murs alts sense sòcol que produeixen obertures envidrades i tancaments opacs en la superposició de tots dos.

  • CRITERIS FUNCIONALS


    S’ha buscat una bona integració dels espais esportius interiors amb l’espai exterior que envolta la instal•lació. Sent l’esport una pràctica que es fa des del seu origen i majoritàriament a l’aire lliure, l’arquitectura esportiva, en general, hauria de convidar als usuaris, a sortir fora del cobert i de la tanca que limita per fer-los gaudir de l’entorn natural, combinant pràctiques al aire lliure amb les pràctiques interiors. D’altra banda, s’ha procurat assegurar la connexió visual entre els diferents espais de l’edifici per a subratllar la unitat del centre. Així, la zona d’espera es bolca cap a la sala de la piscina a través d’un gran finestral fi x, el vestíbul d’entrada visualitza la zona fitness a través d’un dels patis interiors i el passadís d’accés a vestidors veu la sala de musculació a través d’una finestra interior.

  • PLÀNOLS

  • PROGRAMA

    • 01 Vestíbul i recepció
    • 02 Serveis de públic
    • 03 Vestidors per abonats i per grups 220 m2
    • 04 Sala de Fitness 165 m2
    • 05 Sala Polivalent 75 m2
    • 06 Vas de natació de 25x12,5 de sis carrers
    • 07 Sauna i Bany de Vapor
    • 08 Solàrium
    • 09 Galeria per públic 80 m2

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per realitzar anàlisis d'ús i de mesurament de la nostra web. En continuar amb la navegació entenem que s'accepta la nostra política de cookies

Accepto