• PISCINA COBERTA MUNICIPAL

    Colindres (Cantabria)

  • 2013
  • Menció d'equipament públic “Premis Piscina&Wellness Barcelona 2013”
  • PROMOTORAyuntamiento de Colindres (Cantabria)
    SUPERFÍCIE4.687 m2
    PRESSUPOST (PEC)4.835.000 €
    AUTORSRicard Balcells i Jordi Carreras
  • COL.LABORADORS

    Estructura: Estudi Born y JGM Ingenieros

    Instal·lacions: Quadrifoli, S.L.

    Economia i Pressupost: Gopse, S.L.

    Fotografies: Ricard Balcells

  • DESCRIPCIÓ DE LA OBRA


    Edifici de nova planta ubicat a l’àrea dotacional esportiva al costat del port pesquer del municipi de Colindres. Es tracta d’un edifici compacte amb una coberta singular sinuosa que emula el moviment de les muntanyes que envolten l’emplaçament. Es tracta d’un edifici d’ús esportiu amb tres plantes d’altura que incorpora una gran zona d’aigües (amb vas principal de natació de vuit carrers, vas d’ensenyament i dos centres de sauna amb got d’hidromassatge), un gimnàs per a activitats dirigides i un centre de fitness. Tot això acompanyat pels serveis i àrees tècniques necessàries.

  • ASPECTES CONCEPTUALS I FUNCIONALS


    El disseny atén rigorosament a la configuració tipològica clàssica d’aquest equipament, entenent que tal disposició representa la millor garantia de funcionalitat per al projecte. La sala d’aigües i els vestidors es situen a la planta 1a, la galeria tècnica, el fitness i el bar en planta baixa i el gimnàs per a activitats dirigides, la grada i l’administració en planta 2ª. Es proposa una composició compacta que recull en la seva planimetria i en la seva estructura les directrius principals de l’entorn, la de l’avinguda de l’Haillan (carrer d’accés) i la dels edificis existents a l’àrea dotacional. La seva planta accepta la directriu Haillan sobre la qual alinea la seva façana més pública i segueix, en les altres orientacions, els eixos comuns dels pavellons i del frontó. D’això resulta una planta rectangular amb un costat en falsa esquadra que optimitza l’àrea interior de l’equipament en relació amb l’ocupació del solar.

    Aquesta planimetria forma un prisma de tres plantes d’alçada -amb façanes planes i verticals- que proporciona una base de suport regular per a la coberta singular que el cobreix. Va ser desig de la propietat dotar l’edifici d’una coberta expressiva que pogués parlar amb la seva forma del contingut interior i del seu ús. La nostra coberta accepta la forma natural i econòmica en aquesta tipologia -una dues-aigües asimètrica, amb faldó llarg sobre els gots i faldó menor sobre vestidors- però la materialitza descomponent cada pla inclinat en una multitud de facetes, cadascuna amb el seu pendent pròpia. La superfície vibràtil resultant persegueix donar una representació geometritzada i abstracta del moviment de l’onatge marí.

  • PLÀNOLS

  • PROGRAMA

    • Vas principal de natació de 8 carrers
    • Vas d’ensenyament
    • Vestidors per abonats i per grups
    • Zona SPA amb sauna amb accés des dels vestidors
    • Gimnàs per activitats dirigides
    • Sala per Fitness
    • Grada per a públic

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per realitzar anàlisis d'ús i de mesurament de la nostra web. En continuar amb la navegació entenem que s'accepta la nostra política de cookies

Accepto