• REFORMA DE LA PISCINA COBERTA MUNICIPAL

    Santa Perpètua de Mogoda (Barcelona)

  • 2015
  • PROMOTORAjuntament de Santa Perpètua de Mogoda
    SUPERFÍCIE797 m2
    PRESSUPOST (PEC)575.000€
    AUTORSJordi Carreras i Roser Ollé
  • COL·LABORADORS

    Estructura: Eskubi-Turró Arquitectes

    Instal·lacions: Quadrifoli, S.L.

    Economia y Pressupost: Gopse, S.L.

    Director de execució: Elias Sanz

    Fotografies: Guifré de Peray

  • DESCRIPCIÓ DE LA OBRA


    La piscina coberta de Santa Perpètua de Mogoda es un edifici aïllat al mig del solàrium. Es tracta d’una nau de 33x19 metres que queda coberta amb una estructura d’arcs i panells translúcids.  Es tracta d’una coberta retràctil que permet descobrir 2/3 parts de la superfície,  convertint-la en piscina d’estiu. A l’interior disposa d’una làmina d’aigua de 25x12,5m amb 6 carrers de natació i una profunditat que va de 1,10 a 1,70 m. 

  • ASPECTES CONCEPTUALS I FUNCIONALS


    El projecte va consistir en la millora de totes les patologies descrites amb l’objectiu d’obtenir una Piscina Sana amb menor despesa i una millor qualitat ambiental i funcional. Per a això es va deixar enrere el concepte de caixa de vidre i es va concebre un edifici amb parets de maó en les quatre cantonades i un fris de fusta reduint un 50% la superfície de vidre. Amb aquest gest es van aconseguir dos grans vidrieres a est/oest coincidents amb la zona de la piscina i amb la part mòbil de la coberta obtenint una gran relació visual i funcional interior/exterior. En els extrems nord /sud les parets de maó formen dos absis més tancats i protegits. Es van aprofitar les parets de maó de les quatre cantonades per situar les reixes de retorn de l’aire mitjançant una gran gelosia de fusta. La jerarquització dels espais i l’ús de materials càlids van representar una millora molt notable en la qualitat ambiental interior. Finalment en tot el perímetre es va construir un calaix de fusta per permetre i amagar el pas de les instal•lacions, situar les reixes d’impulsió d’aire als vidres i disminuir l’altura de les finestres.

  • Per a la reforma de la piscina es va utilitzar el vas existent com encofrat perdut i es van reduir les profunditats per arribar a un nivell d’optimització de l’usuari i un volum menor amb el consegüent menor cost d’explotació. El nou vas es va construir amb la tècnica del formigó projectat “gunite” amb això es va aconseguir la continuïtat entre les parets del vas i la canal desbordant també de “gunite”. Es va optar pel canvi d’imatge de la Piscina antiga revestint interior de material ceràmica extrusionada de mesures 49,4 x 24,4 ctms.

  • PLÀNOLS

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per realitzar anàlisis d'ús i de mesurament de la nostra web. En continuar amb la navegació entenem que s'accepta la nostra política de cookies

Accepto